7 különleges angliai úticél

Egy hosszabb vagy rövidebb kirándulás az Egyesült Királyságba mindenki számára bakancslistás. Bár London az egyik legkönnyebben elérhető terület, más vidékek még varázslatosabbak lehetnek. Mutatunk 7 különleges angliai úticélt.
7 különleges angliai úticél

1. A festői Cornwall

Meseszerű kirándulást szervezhetünk az ország délnyugati részére. Csodás strandok, aktív pihenési lehetőségek és szinte már mediterrán hangulat vár itt. A környéket gyalogos ösvényeken is bejárhatjuk, s ráadásul finom ételeket kóstolhatunk. Több települést is érdemes meglátogatni, ilyenek Tintagel, Newquay, Penzance és St. Ives.
Szállások itt.

2. A Stonehenge

Ez a Salisburytől északra fekvő monumentális érték természetesen nem maradhat ki a felsorolásból. A látogatóközpontban sok érdekességet megtudhatunk feltételezett történetéről és szerepéről. Érkezésünket érdemes megtervezni, hiszen egyre nagyobb a Stonehenge népszerűsége, így szükséges lehet előre jegyet váltani.

3. Az angliai Bath városa

Az ország egyetlen természetes meleg vízű forrása található itt, ezért is számított jelentősnek már a római korban. Az antik gyógyfürdő, valamint különféle isteneknek ajánlott szentélyek maradványai ma is megtekinthetők a településen.

További programokat is kínál a város: ilyen például a Divatmúzeum vagy a Jane Austen Látogatóközpont.

4. Canterbury katedrálisa

Nemcsak zarándokként érdemes meglátogatni az ország legősibb keresztény központját. Nagyszerű vezetett túrákon vehetünk részt az épületben, így nemcsak a stílust, de az itt szolgált és nyugalomra helyezett híres személyeket is megismerhetjük.

5. Yorkshire különleges vidéke

Ezen a tájon helyezkednek el az ország talán legszebb történelmi városai. Ilyen például York és Durham. A romantikára vágyók kellemes sétákat tehetnek például a yorki várfal maradványain, de a civilizációt elhagyva rengeteg természeti csodára is bukkanhatunk. Yorkshire szállások itt.

6. A Lake District környéke

Északnyugat-Anglia tóvidéke a helyiek számára is kuriózum, hiszen összességében kevés a hegyvidék az országban. Sok művészt megihlettek ezek a festői völgyek és csodás tavak, és évente turisták millióit vonzzák. Rengeteg időt eltölthetünk itt, de érdemes megtervezni az utat, hogy ne vesszünk el az érdekességek sokaságában.

7. Liverpool

Aki inkább városi környezetre vágyik, ráadásul Beatles-rajongó, Liverpoolban nem fog csalódni. A Beatles Múzeum meglátogatásán túl lehetőség van bejárni a helyeket, melyek szerepelnek a dalokban, vagy részt venni a tematikus városnézéseken. Liverpooli szállások itt.

Tipp: Bármelyik úticélt nézted ki, érdemes csiszolni nyelvtudásodon. Folyékony angollal több időd marad a kirándulásra, hiszen pillanatok alatt intézed a jegyvásárlást vagy információkérést. Bizonytalan vagy? Segíthet egy kiváló angol nyelviskola Budapesten!

Összefoglalva: Anglia számos arcát mutathatja, attól függően, mely területeit barangoljuk be. Londonon kívül érdemes további úticélokat is kitűznünk, hogy a vidéki, a történelmi, a természetközeli, valamint a tengerparti életérzést is megtapasztaljuk.

Kapcsolódó cikkek

7 érdekesség Horvátországról

7 érdekesség Horvátországról

Egy kedvelt nyári úti célunk Horvátország. De milyen érdekességeket rejt ez a velünk is határos ország?

7 érdekesség Berlinről

7 újdonság Berlinről

Itt zajlik a legtöbb építkezés Európában, de mit érdemes még tudni róla?

Luxushotel a Garda-tónál - irány Olaszország!

Luxus Hotel a Garda-tónál - mutatjuk a képeket

A párok kedvenc hotele a Garda-tónál, a Quellenhof Luxury Resort Passeier.