Ezeket nem tudta Brazíliáról

Brazília különös figyelemnek örvend mostanában, ehhez nagyban hozzájárul, hogy Rióban rendezték a 2016-os olimpiát. 7 olyan érdekességgel készültünk, melyeket valószínűleg nem tudta eddig Brazíliáról.
Brazília érdekességei

1. Több mint 150 éve a világ legnagyobb kávé-exportőre. A világ egyik legdrágább kávéfajtája is innen származik: a Fazenda Santa Inez egy kilója nagyjából 100 dollárba (28 000 ft) kerül.

2. A leggyakoribb vezetéknév a Silva, 20 millió brazil viseli ezt a nevet, azaz a lakosság 10%-a. A jelentése: erdő, dzsungel, írja a Blikk.hu. Azok a gyarmatosítók és telepesek nevezték így magukat, akik a belső területeken telepedtek le. Számos közismert személy nem használja a teljes nevét, de például Ayrton Senna is Silva volt, valamint Neymarnak is ez a neve.

3. Az USA után itt található a legtöbb repülőtér, több mint 4000 van belőle az országban.

4. Az első ország volt, ahol betiltották a szoláriumokat. 2003-tól tiltották a 18 év alattiak szolárium-használatát, majd 2009-től a nemzeti egészségügyi hatóság egészségügyi okokból az egész lakosságra vonatkozóan bevezette restrikciót.

5. Az itt található Praia do Cassino Beach-et a világ leghosszabb strandjának tartják, mintegy 240 kilométeren keresztül húzódik, a Rio Grandétól az uruguayi határig.

6. Itt a legalacsonyabb az írástudók aránya a kontinensen.

7. Brazília a 9. a legtöbb milliárdossal rendelkező országok listáján.

Brazíliai hoteleket itt talál.

További utazási hírek a Hotel-hírek.hu -n

Kapcsolódó cikkek

7 tanács horvátországi nyaraláshoz

7 tanács horvátországi nyaraláshoz

A horvát tengerpartra pihenni megyünk, de érdemes szem előtt tartani, hogy a tolvajok előszeretettel használják ki természetes figyelmetlenségünket.

Luxushotel a Garda-tónál - irány Olaszország!

Luxus Hotel a Garda-tónál - mutatjuk a képeket

A párok kedvenc hotele a Garda-tónál, a Quellenhof Luxury Resort Passeier.