6 kísértetjárta hely Angliában

Angliában egyre keresettebbek a kísértettúrák. A helyiek mellett a turisták is szívesen hallgatnak izgalmas történeteket a történelmi pubok, elhagyott épületek, titokzatos kastélyok mélyén rejtőző szellemekről. Cikkünkben 6 izgalmas helyet mutatunk be.
6 kísértetjárta hely Angliában

1. York történetei

Azt mondják, Yorkban ijesztget a legtöbb természetfeletti lény az országban. Közülük a leghíresebb a Szürke Hölgy, aki a színház öltözőjében jelenik meg. Ő eredetileg apáca volt, akit hírbe hoztak egy nemessel, s büntetésből befalaztak. A másik híres személy Őrült Alíz, akit az 1800-as években őrültség vádjával végeztek ki. A városba látogatva a további rejtélyeket is megismerhetjük.

2. A Dover kastély „lakói”

Több különös jelenségre lettek figyelmesek ebben az épületben. Gyakran látnak itt egy lefejezett küldöncöt, aki dobos volt még a napóleoni háborúk idején.

Az épület alatti labirintusban is furcsa alakokat véltek látni, de az átkutatások nem vezettek eredményre. Mozgó tárgyak és ajtócsapkodás kíséri azóta is a hely életét.

3. Fogadó Gloucestershire-ben

Egy 12. századi ház található itt, melyben különös események történtek. A terület eredetileg egy pogány temető volt, a ház megépítése után pedig egyik lakóját máglyán elégették. Manapság előfordul, hogy a vendégeket az éjszakai közepén zaklatják a szellemek.

4. Eyam és a pestis

Az 1600-as években pestisjárvány söpört végig az országon. Ezen a településen különösen nagy pusztítást végzett. A falu 273 fős lakosságából mindössze 83 ember élte túl. Azóta is többen észlelnek kísérteteket a területen. Általában egy bányászt, egy fiatal hölgyet és egy szolgálót említenek.

5. Plébánia Borley-ban

Az 1800-as évektől kezdve beszélnek errefelé különös jelenségekről az emberek. Láttak már itt fej nélküli lovast, apácát, valamint szolgákat. 1939-ben tűz ütött itt ki, de a furcsaságokat azóta is észlelik.

6. A Battle Abbey szerzetesei

Az apátság hastingsi csata színteréhez közel található. Többször láttak itt szerzeteseket, akikről azt hitték, valamiféle színjáték részei. Valójában azonban semmilyen eseményhez nem tudták kötni őket.

Összefoglalva: Anglia rengeteg kísértettörténettel rendelkezik. Akárhol járunk, a helyiek biztosan ismernek néhány különös esetet. A legismertebb történeteket akár nyomtatott vagy elektronikus formában is meglelhetjük. Ilyen érdekes sztorikkal könnyebb a szókincs bővítése vagy az angol nyelvtan gyakorlása.

Kapcsolódó cikkek

7 érdekesség Prágáról

Újabb 7 érdekesség - Prága

Prágáról következnek nem klisék és ismert információk.

Luxushotel a Garda-tónál - irány Olaszország!

Luxus Hotel a Garda-tónál - mutatjuk a képeket

A párok kedvenc hotele a Garda-tónál, a Quellenhof Luxury Resort Passeier.

Fedezd fel Európát - 3-4 napos külföldi utak repülővel

Fedezd fel Európát - 3-4 napos külföldi utak repülővel

Amikor a hétköznapi rutin és munka elszakít minket a világtól, a rövid, de gazdag élményeket nyújtó utazások felbecsülhetetlen kincseket rejthetnek.