Fedezzük fel Várpalotát!

Várpalota a Dunántúlon, Veszprém megye keleti részén helyezkedik el. Budapesttől 90 kilométerre fekszik, a Balatontól pedig alig 30 kilométerre, két megyeszékhely Székesfehérvár és Veszprém között. A közelben nagyon sok látnivaló található. A cikkben néhányat említünk.
Fedezzük fel Várpalotát!

Ösküi kerektemplom, azaz a Rotunda

Öskü, Várpalotától 8 kilométerre, a Bakony délkeleti végévben fekszik. A legfőbb látványossága a római őrtoronyra épült, XI. századi kápolna, a kerektemplom, azaz a Rotunda. Az ösküi kerektemplom Magyarország egyetlen ilyen formátumú műemlék temploma. Az épülete a sekrestye kivételével eredeti állapotában áll. A déli oldalra két, román stílusú résablak nyílik, nyugatra pedig egy kis körablak.

Nagybivalyos horgásztó

A Nagybivalyos horgásztó a 8-as főútról, Várpalota belterületén, Ősi község felé kanyarodva, a vasúti síneken átkelve műúton 2 km, majd a bányaépületnél balra kell kanyarodni. A nevét a régi időkben a területén legelésző bivalyokról kapta. A horgásztó vízfelületén épített stégek, bérelhető csónakok a változatos horgászmódszerek alkalmazását teszik lehetővé.

A horgásztavon május 1-rtől, szeptember 15-ig lehetséges horgászni éjjel-nappal. Az év többi napján napkeltétől – napnyugtáig, illetve hétvégeken éjszaka is. Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin és sügér.

A Nagybivalyos horgásztó területe folyamatosan fejlődik, többek között faházakat, tanösvényt, stégeket, játszóteret, szabadtéri fitneszparkot és bemutatóteremként is működő halőrházat alakítottak itt ki. A halőrház kibővített területen biztosít lehetőséget horgászcikkek, büféáruk kiszolgálására.

Ezek mellett a fejlesztések mellett, számos látnivaló és érdekesség is megtekinthető az ide látogató családok, baráti társaságok számára. Például a környéken néhány európai ritkaságot is magába foglaló madárfajokat is lehet látni. Például ötféle récefajt, gémeket, kócsagot, sirályfajokat.

Pe-Ki Lux Apartman Várpalota

Várpalota egyik vonzereje a Thury váron kívül, hogy a környéken látható rengeteg látnivalóktól csak néhány kilométerre fekszik. Ilyen Veszprém, a királynék városa, Székesfehérvár a királyok városa, a Bakony a hátizsákos és a kerékpáros turisták paradicsoma és a Balaton, amelyet mindenki a magyar tengerként ismer.

A Pe-Ki Lux Apartman Várpalotán található. Igaz, nem a földszinten helyezkedik el, de a tetőtérből káprázatos panorámában lehet a vendégeknek része, ami kárpótolja is őket a megtett néhány lépcsőfokért, míg a szállásukra jutnak.

A várpalotai szállás úgy lett kialakítva, hogy aki itt száll meg, olyan komfortosan érezze magát, mintha csak otthon lenne. Az ingatlan a városközpontban, a Zichy kastély szomszédságában található. A parkolás az utcán, a ház előtt lehetséges.

Kapcsolódó cikkek

Fedezzük fel Várpalotát!

Fedezzük fel Várpalotát!

Várpalota rengeteg látnivalót ígér számunkra. A Pe-Ki Lux Apartmanban pedig meg is szállhatunk.

A legszebb vidéki szállások, ahol esküvőt is tarthattok

A legszebb vidéki szállások, ahol esküvőt is tarthattok

Vidéki esküvői helyszínek százai várnak benneteket, ha a lakodalmat a természetben vagy ahhoz közel, esetleg egy kastélyszállóban tartanátok meg.

T62 Budapest**** hotel - bemutatunk egy budapesti szállodát

T62 Budapest**** - A Z generáció új szállodája, Budapest szívében

A Z generáció új szállodája, Budapest szívében található.