A legszebb látnivalók Tenerifén

Van Európában egy kis sziget, ahol örökké tavasz van és süt a nap. A csábítóan sokarcú terület akár még telelő helyszínnek is tökéletesen, hiszen sokan döntenek úgy, hogy ide menekülnek a hideg hónapok elől. A napfény szigete azonban rengeteg látnivalót tartogat számunkra, így nem árt a napozást egy kis kalanddal kiegészíteni.
A legszebb látnivalók Tenerifén

Lássuk, hogy milyen nevezetességeket látogathatsz meg a Spanyolországhoz tartozó területen!

Teneriféről röviden

A Spanyolországtól nem messze található sziget körül a tenger általában 20-24 fokos, ez a legnagyobb és legkedveltebb a Kanári-szigetek hét kiemelkedése közül. Nem véletlen, hogy itt él a legtöbb ember is. A déli része valamivel melegebb és szárazabb, mint az északi rész, így akár jelentős hőmérséklet különbség is kialakulhat. Évente 330 napot süt a nap, így tulajdonképpen elenyésző azoknak az időszakoknak a száma, amikor esetleg rosszabb az időjárás. A sziget azonban nemcsak gyönyörű homokos tengerpartból áll, hiszen megannyi látványosság tárol elénk, ha egy kicsit kimozdulunk a szállás környékéről.

Siam Park

Amennyiben egy kis vidámságra és őrületre vágysz, érdemes ellátogatni a Siam Park-ba, amely a legnagyobb vízi vidámpark a területen. A 2008-ban nyílt hely thai hangulatban készült el, ami a nyaralóknak csúszdákat és szörfözési lehetőséget kínál a mesterségesen megalkotott hullámoknak köszönhetően.

Van azonban itt egy nyugodtabb terület is, hiszen a fehérhomokos parton akár pihenni, akár napozni, de még enni is lehet. A park közel található a híres Playa de las Americas-hoz, ami a legnépszerűbb üdülőhelynek számít a déli részen. Itt még autóbérlésre sem lesz szükséged, hiszen innen akár gyalogosan is elérhetővé válik a Siam Park.

Teide Nemzeti Park

A sziget belsejébe haladva eljuthatsz a Teide Nemzeti Parkba, ami 1954-ben nyitotta meg a kapuit az érdeklődők előtt. Itt ritka növényeket és állatokat csodálhatsz meg, ami mellett a Teide-hegy is eléd tárul. Nem árt célba venni még a Monte Verdét sem, ami másik nevén a Zöld-hegy, illetve itt találhatóak a Cueva del Hielo cseppkőbarlangjai is. A nemzeti park tehát számos lehetőséget kínál a számodra, hogy igazán felfedezhesd a szigetet.

Nyaralj Tenerifén

Amennyiben megtetszett egy vagy akár több látnivaló, akkor nyaralj Tenerifén, hiszen csalódnod biztosan nem kell majd! A spanyol sziget egy igazán meleg, napfényes és különleges helyszín az utazni vágyók számára, akik szeretnének ellátogatni egy varázslatos helyszínre.

Összegezve

Bízunk benne, hogy ezzel a cikkel meghoztuk a kedved, hogy ellátogass a spanyol szigetre. Nyaralj Tenerifén, és biztosan nem bánod majd meg. A látogatás során fedezd fel a fent említett nevezetességeket, így teljes képet kaphatsz arról, hogy milyen is az élet a Kanári-szigeteken!

Tenerifei szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

7 újdonság Görögországról

7 újdonság Görögországról

Görögországot ne csak a nyaralás és a tengerparton való sütkérezés miatt válasszuk, hiszen számtalan szépséges látnivalóval büszkélkedhet.

Fedezd fel Európát - 3-4 napos külföldi utak repülővel

Fedezd fel Európát - 3-4 napos külföldi utak repülővel

Amikor a hétköznapi rutin és munka elszakít minket a világtól, a rövid, de gazdag élményeket nyújtó utazások felbecsülhetetlen kincseket rejthetnek.

Luxushotel a Garda-tónál - irány Olaszország!

Luxus Hotel a Garda-tónál - mutatjuk a képeket

A párok kedvenc hotele a Garda-tónál, a Quellenhof Luxury Resort Passeier.