Belföldi hotelek

12 Revay Hotel *** – Szállás Budapest belvárosában

Kezdjük a Révay utca 12 alatt elhelyezkedő hotel szobáinak az ismertetésével, mert így gyorsan világos lesz, hogy a bevezetőben emlegetett jó fekvés, pontosan mit is takar. A szobákból a belépő szintet a Standard jelenti, amiből 32 darabot alakítottak ki. Ezeknek a mérete 15-től, 21 négyzetméterig terjed. Egy szinttel fölötte a Superior található, amelyből 14-et találni a 12 Revay Hotelben ***. Ezek a szobák már 23 és 29 négyzetméteresek. Ebből a szoba fajtából hét pótágyazható, tehát ezekben a kihúzható kanapé is része a berendezésnek.

A csúcsot a három apartman jelenti, amelyek a 12 Revay Hotel *** legfelső emeletén találhatók. Ezeknek a mérete 35 négyzetméter, a szobákhoz tartozik még a zöld terasz. A felvezetés a szobákkal ezért kellett, hogy bemutassuk, hogy milyen kilátás nyílik az apartmanok ablakából és a mellette lévő erkélyről.

Ilyen. A képen a Szent István-bazilika látható.

Hajnali fényeknél pedig így néz ki a kilátás az erkélyről... Ez elmond mindent a 12 Revay Hotel *** elhelyezkedéséről. A Budapest belvárosában, a Révay utca 12 alatt lévő három csillagos hotel talán a legjobb annak, aki a Budapest belvárosában szeretné tölteni az éjszakát.

Néhány távolság sokat elmond arról, hogy mennyire a főváros szívében található a 12 Revay Hotel ***. Az Operaház kétszáz méteres gyaloglással érhető el. Akit a könnyedebb zenei műfaj, az operett érdekel, annak csak kétszáz méterrel kell többet gyalogolnia az Operett színházhoz. Maradva a zenei vonalon, ha a vendég a csodálatosan felújított Zeneakadémiát szeretné megnézni, akkor a 12 Revay Hoteltől*** csak hatszáz métert kell megtennie.

Ha az utazó a metró állomások csomópontját és a legendás kisföldalattit keresi, annak sem kell sokat sétálnia, mert a Deák tér, mindössze fél kilométerre található a belvárosi szállodától. A nyolc szögletű tér – az Oktogon – hatszáz méter megtételével érhető el.

A 12 Revay Hotel *** – a jó fekvésének köszönhetően – szerencsére az Országháztól sincs messze: egy kilométerre található tőle a világ egyik legszebb parlamentje. Ez pont annyi, mint amennyit a Lánchídhoz kell gyalogolni.

Budára már egy kicsit nagyobb utat kell megtenni, hogy a Várkert bazár, a Budai várnegyed és a Halász bástya meglátogatható legyen. A felsorolt nevezetességek, mind 1,7 kilométeren belül találhatók a 12 Revay Hoteltől ***.

Még több budapesti szállás, hotel, szálloda, apartman itt!

Benedek Attila